Ewals zet zeiltrailer met banden op spoor • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ewals zet zeiltrailer met banden op spoor

Ewals Cargo Care heeft onlangs in samenwerking met Lorry-Rail voor het eerst in de geschiedenis van intermodaal transport een proeflading met een zeiltrailer vol autobanden via het spoortraject van Bettembourg (LUX) naar Le Boulou in het uiterste zuiden van Frankrijk vervoerd.

ewals2
Tot nu toe was het vervoer van banden in een zeiltrailer over de Lorry-Rail onmogelijk vanwege de uitdijende zeilen bij lading zoals banden. Doordat de lading uitdijt tijdens het vervoer overschreed de trailer regelmatig de maximale toegestane breedte en werd deze afgekeurd voor transport op de trein.

De Mega Huckepack XLS trailer – die circa twee jaar geleden door Ewals Cargo Care werd gelanceerd –  heeft zich echter bewezen als oplossing voor dit bekende probleem. De XLS trailer combineert extra verstevigde en aan te spannen zijwanden met een afwezigheid van losse onderdelen, waardoor het de ideale oplossing blijkt voor transport van bijvoorbeeld banden. Dit was al bewezen voor transport op de weg. Nu is er dan ook de officiële goedkeuring voor transport over één van de belangrijkste intermodale aders van Europa. Voor deze test werd een volle lading banden vervoert, afkomstig van Goodyear.

ewals3

Nu de eerste banden vervoerd zijn, en de goedkeuring van de benodigde instanties officieel binnen is, ligt het spoor open voor het vervoer van deze uitdijende ladingen. Daarmee heeft de Mega Huckepack XLS trailer nu ook op het spoor haar superioriteit bewezen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer