Relatief meeste faillissementen in vervoer en opslag in april • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Relatief meeste faillissementen in vervoer en opslag in april

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in april 21 bedrijven minder failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag op een laag niveau. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag, al waren zelfs dat er niet meer dan 8.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in april 2021 lag het aantal faillissementen nog altijd op een historisch laag niveau.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 118 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de specialistische zakelijke diensten (o.a. advisering en onderzoek) het grootste aantal faillissementen, namelijk 20. Dat zijn er 6 minder dan in maart.

Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer