Ga naar hoofdinhoud

Finalisten Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010 bekend

Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft de finalisten voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010 bekend gemaakt. Met de Ondernemersprijs Transport en Logistiek vestigt TLN de aandacht op continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector. Een finaleplaats voor de prestigieuze prijs is het resultaat van een uitgebreid selectieproces met als speciaal jaarthema ‘Klantgerichtheid’.

De ondernemersprijs wordt op 21 november 2009 tijdens het Jaarcongres van TLN in Central Studios in Utrecht uitgereikt door de Jan Kees de Jager, staatssecretaris van Financiën en Benard Wientjes, voorzitter VNO-NCW.

Dit jaar gaat de prijs naar transportbedrijven en logistiek dienstverleners met uitzonderlijke prestaties op het vlak van voortdurende kwaliteitsverbetering én klantgerichtheid. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: kleine, middelgrote en grote transportondernemingen. De voorselectie, bestaande uit een schriftelijke rapportage en een locatiebeoordeling, heeft de afgelopen maanden plaatsgevonden. De finalisten voor de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010 zijn – in alfabetische volgorde – de volgende bedrijven:

Categorie Groot:

Penske Logistics / Roosendaal
Koninklijke Rotra / Doesburg
Van Gansewinkel Nederland B.V. / Eindhoven

Categorie Middelgroot:

CTS Group European distribution & logistics / Nieuw Vennep
Oldenburger/Fritom B.V. / Veendam
Transportbedrijf Arie Kreuk B.V. / Ridderkerk

Categorie Klein:

Iske Express Services B.V. / Amsterdam
L.I.S. Logistics B.V. /Almere
Spijker Transport Service  / Zwijndrecht

De selectie van bedrijven vindt als volgt plaats: Eerst vullen meedingende bedrijven een uitgebreide vragenlijst in en voegen de nodige bijlagen bij ter onderbouwing. Afhankelijk van de ingeleverde informatie komen de deelnemers in aanmerking voor een bedrijfsbezoek op locatie. Dit betreft een kwaliteitsaudit aan de hand van het managementmodel van het INK-instituut. Bovendien vormt het jaarthema ‘klantgerichtheid” een belangrijk onderdeel van de bedrijfsbeoordelingen. ViaNorm in Nieuwegein verzorgt als onafhankelijke certificatie-instelling de bedrijfsbeoordelingen. Een vakjury selecteert vervolgens per categorie de winnaar van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2010. De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Karel Noordzij, Ruud Stassen (directeur INK) en Ed Peelen, (ICSB Marketing en Strategie).

Ondernemersprijs 2008

Vorig jaar wonnen Van Maanen Transport, Hoekstra en Van Hooft Transport.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer