FNV: "Slecht management Max Convoi" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

FNV: “Slecht management Max Convoi”

FNV Bondgenoten is woedend op de leiding van het failliete bedrijf Max Convoi in Klundert. De twintig medewerkers hebben in november slechts een half maandsalaris gekregen en sindsdien zijn ze niet meer betaald. FNV spreekt van ‘slecht management’ van Max Convoi.

Max Convoi is faillietIn november kwam er bij de chauffeurs nog een half salaris binnen, daarna kwam er niets meer. Daarna niets meer. Sterker nog: de chauffeurs van het in zwaar transport gespecialiseerde bedrijf op Industrieterrein Moerdijk hebben onkosten onderweg uit eigen zak moeten voorschieten, omdat hun werkgever niet betaalde. Bestuurder Meindert Gorter van FNV Bondgenoten is daar woedend over.

“Terwijl er geen geld meer is, dwingen ze hun mensen om door te werken en zelf maar te zien hoe ze het rooien. Schandalig”, zegt Gorter. Max Convoi is al een week failliet, maar gisteren had de firma her en der in Europa nog steeds wagens op de weg. “Ik wist niks van een faillissement”, zegt een chauffeur in Spanje.

“Tot ik vanmorgen werd klemgereden door een schuldeiser die mij toevallig zag passeren. Hij laat m’n wagen niet gaan tot hij z’n geld heeft.” Curator mr. Hendrich Seferina uit Bergen op Zoom heeft de 21 medewerkers gisteren ontslag aangezegd. Hij heeft ook het UWV ingelicht, dat de salarisbetaling zal overnemen.

Gorter neemt het de bedrijfsleiding zeer kwalijk dat die niet zelf het UWV inschakelde. Met het uitvoeren van nieuwe opdrachten is het nu in ieder geval afgelopen, aldus curator Seferina. Volgens hem is er kans op een doorstart. Dat zal vooral afhangen van de bereidwilligheid van de bank en de leasemaatschappijen.

Max Convoi is volgens hem in moeilijkheden gekomen door hoge brandstofprijzen en doordat een boekhouder er na een vorig faillissement en doorstart in 2006 met 4 à 5 ton vandoor ging. Het bedrijf heeft vergeefs geprobeerd het geld via de civiele rechter terug te krijgen. Gorter wijt de ondergang aan ‘mismanagement’.

Bron: BN/De Stem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer