UPDATE - Verlenging CAO is een feit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UPDATE – Verlenging CAO is een feit

Werkgevers en vakbonden in het transport zijn overeengekomen de CAO Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen ongewijzigd te verlengen. Dit in verband met de grote economische onzekerheden als gevolg van de coronacrisis.

“Alle energie is erop gericht bedrijven gezond te houden en zo werkgelegenheid zeker te stellen. Partijen zullen nu bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen om algemeen verbindendverklaring, zodat de afspraken gelden voor alle bedrijven in de sector”, meldt TLN op haar website.

De verlenging, de CAO blijft nu geldig tot 1 januari 2021, houdt in dat alle afspraken in de bestaande cao de rest van dit jaar zo blijven. Alle rechten en plichten blijven zoals ze waren, met inbegrip van loonschalen en regelingen omtrent overwerk, verlof en vakantiegelduitkering. Er vindt in 2020 geen loonaanpassing plaats.

Onderhandelingen over inhoudelijke wijziging van de cao zijn pas bij de volgende CAO-ronde aan de orde.

TLN en VVT hadden de verlenging voorgesteld. De leden van FNV Transport & Logistiek stemden met een grote meerderheid in met ongewijzigde verlenging van de CAO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer