Forse daling AGF transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Forse daling AGF transport

Volgens AGF.nl is het transport van groente en fruit door de kredietcrisis met 20% gedaald.
vreugdenhil“Er gaat toch wel 20 tot 30% minder weg”, vertelt Roel Blom van St Europe, die voornamelijk op Scandinavië rijdt. Ik heb dan nog wel geen wagens stil staan, maar het is niet wild. En ik zie nog niet direct een opleving komen. Maar wat kun je eraan doen? Veel eigen rijders zullen het moeilijk gaan krijgen. De brandstoftoeslag mag dan gunstig zijn. Als je vervolgens weinig te rijden hebt, dan koop je daar niets voor.”
“Dat het een stuk minder is dan de voorgaande jaren kan ik je beamen”, zegt Marc Vreugdenhil van C. Vreugdenhil. “Eigenlijk verloopt alle export vanuit Nederland een stuk minder. Het hobbelt nog wel door, maar voorgaande jaren moesten we nog wel eens noodsprongen maken om het allemaal weg te krijgen. Dat is nu absoluut niet aan de orde!
Vreugdenhil probeert op de situatie in te spelen door chauffeurs wat meer om en om te laten rijden en mensen met vakantiedagen eerder op vakantie te laten gaan. Daarbij tellen de zogeheten eigen rijders net zo hard mee als de eigen jongens. “Hoe lang deze situatie gaat duren, weet geen mens. Het is verbazingwekkend dat deze situatie zo doordreunt in allerlei sectoren. Ik ben benieuwd hoe logistiek Nederland hieruit komt.”
Bron: AGF.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer