Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Actros SLT voert spectaculair Airbus-transport uit

Zestig meter lang, 90 ton zwaar en 5 meter breed. Geen wonder dat het zwaartransport dat zwaartransport bedrijf Paule onlangs Estland en Duitsland uitvoerde veel bekijks trok. Een Mercedes-Benz Actros SLT stond aan de basis van het transport van een Airbus A320.

De Actros 4163 SLT met ongeveer 630 pk was belast met het brengen van de Airbus A 320 naar Zuid-Duitsland. Het transport van de romp van het vliegtuig duurde ongeveer 11 dagen. Het in Stuttgart gevestigde zware transportbedrijf Paule heeft in Tallinn (Estland) de Airbus op de dieplader achter hun Actros SLT geladen nadat het vliegtuig tijdens een zware landing was beschadigd.

Een vrachtwagenferry bracht de vracht over de Oostzee naar de haven van Lübeck. Vandaar duurde  drie nachten om via Hamburg, Magdeburg, Neurenberg en Stuttgart over te steken naar het noordelijke deel van het Zwarte Woud. Tweemaal langs de route moest het zwaartransport de snelweg verlaten om lage bruggen te vermijden. En nadat de Actros SLT de snelweg had verlaten en op een gegeven moment over een parallelweg reed, moest de bestuurder zelfs de lange combinatie achteruit manoeuvreren om de snelweg in de tegenovergestelde richting opnieuw op te kunnen rijden. Aan het einde van de rit kwam er zelfs nog een tweede Actros SLT bij om de Airbus via een smalle en steile bosweg naar zijn nieuwe thuis te brengen: het oefenterreinvan het KSK Special Forces Command in Calw. Daar zal de Airbus binnenkort worden ingezet als onderdeel van realistische trainingsscenario’s voor de bescherming van vliegtuigpassagiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer