Ga naar hoofdinhoud

Foto’s – BUKO Transport nieuwe shirtsponsor AZ

BUKO is de rest van het seizoen de shirtsponsor van AZ. Het Noord-Hollandse bedrijf is onder meer actief in de bouw-, transport- en verhuursector. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord speelt AZ voor het eerst met de nieuwe sponsor uit Beverwijk op het shirt.

BUKO sponsort AZ“Ik denk dat er nu iets moet gebeuren”, reageert Algemeen Directeur Dick Burger van BUKO op de overeenkomst met AZ. “Er staan tot nu toe geen grote multinationals op om AZ de helpende hand toe te reiken. Daarom hebben wij als Noord-Hollands bedrijf het initiatief genomen. De club maakt een moeilijke periode door, maar juist daarom willen wij nu opstaan. Het is een soort statement. Ik hou van de aanpakmentaliteit die bij de club heerst. De voetballerij staat ook dichtbij de bouwsector; een branche waar wij veel in opereren. Door deze sponsorovereenkomst hopen wij onze landelijke bekendheid te vergroten.”

Burger: “Ik ben als praktijkman al 30 jaar actief in de ondernemende dienstverlening. Mijn vader begon BUKO in 1962 met één vrachtwagen. Ons familiebedrijf is nu uitgegroeid tot een middelgrote onderneming. Mijn ambitie is om BUKO uit te bouwen en continu tot de top-3 van Nederland te behoren. AZ is een kans om die ambitie waar te maken. Ik heb er eerst goed over nagedacht, maar mijn clubgevoel zit diep: AZ is mooi. Ik ben ook onder de indruk van het doorzettingsvermogen bij de club. De prestaties zijn nog verwonderlijk gezien de gebeurtenissen dit seizoen. Op termijn weet ik zeker dat AZ op de nuchtere Noord-Hollandse manier terugkomt. Ik hoop dat ons sponsorschap de aanzet daarvoor is.”

“In eerste instantie zijn we shirtsponsor voor het resterende seizoen”, weet Burger. “We willen AZ helpen om deze periode te overbruggen. Men mag ons overigens niet zien als een multinational die AZ en het stadion in de komende jaren gaat redden. Zover kunnen we helaas niet gaan. We doen wat binnen onze mogelijkheden ligt.”

BUKO sponsort AZ

“We vinden het fantastisch dat BUKO ons wil helpen”, reageert AZ’s Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands op het aantrekken van BUKO als shirtsponsor. “Hopelijk is dit de eerste stap naar een definitieve oplossing. Vanuit BUKO is het een goed statement om te laten zien dat AZ leeft onder het Noord-Hollandse bedrijfsleven. Voor AZ gaat het dubbelop: we hebben een naam op het shirt staan en het levert ons extra geld op. Doordat de sponsorbetaling van DSB Bank reeds was voldaan, hebben we met de curator een verdeling van het nieuwe sponsorgeld afgesproken. De helft gaat naar de club en de helft gaat naar de curatoren.”

Tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord speelt AZ voor het eerst met de nieuwe sponsor uit Beverwijk op het shirt.

AZ TV ging al op bezoek bij de nieuwe shirtsponsor. Bekijk hier de video! 

 

Foto’s: ANP & AZ Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer