Foto's: Veiliger staaltransport met Krone • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Veiliger staaltransport met Krone

Om een veilig transport te garanderen van :betonstaalmatten, tralieliggers, 2D/3D-elementen of enkelvoudige elementen/bouwelementen, biedt Krone vanaf nu de Profi Liner Multi Steel ook met zijborden aan! De nieuwe bevestigingstechniek biedt een geïntegreerde terugslagbeveiliging en kan via een borgpen veiliger en eenvoudiger worden bediend.

Krone Profi Liner Multi Steel 2010Met de nieuwe Profi Liner Multi Steel in zijborden uitvoering kunnen naast betonstaalmatten ook tralieliggers, platen en buizen ook moeiteloos vastgezet worden. Thomas Usinger, Klaus Deeken en Siegfried Serrahn ontwierpen de nieuwe Profi Liner Multi Steel BW: “Naast het duidelijke veiligheidsvoordeel tegenover de gebruikelijke bevestigingssystemen met spangbanden, biedt de uitvoering met zijborden meer flexibiliteit bij het laden van verschillende goederen”.

Tot nog toe was het vastspannen van betonstaalmatten en afzonderlijke onderdelen resp. bouwcomponenten voor transport steeds een moeizame en tijdrovende onderneming. Vormgesloten biedt voor alle laadgoederen de beste ladingzekering. Enerzijds garandeert het variabele rongensysteem van Krone deze vormsluiting en zet de betonstaalmatten volgens de ladingzekeringsrichtlijn VDI 2700 stevig vast. Anderzijds waarborgt de zijborden uitvoering in combinatie met het rongensysteem het veilige transport van vele andere goederen. “Dankzij de Krone-rongentechnologie kunnen met een hoger laadvermogen bredere en hogere ladingen worden getransporteerd, evenals met andere, in de ladingrichtlijn aanbevolen zekeringsoplossingen”, aldus Thorsten Perk, verantwoordelijke projectingenieur bij Krone.  Nog een voordeel: De zijborden variant biedt de hoogste flexibiliteit voor een veilig transport van afzonderlijke onderdelen resp. bouwcomponenten. Bovendien zijn voor de juiste bevestiging slechts enkele handgrepen nodig en is de conforme zekering aanzienlijk sneller dan met de vroegere zekeringsmethoden.

Met de Krone Krone Profi Liner Multi Steel BW kunnen staalmatten met een hoogte tot 2.000 mm vervoerd worden. Wanneer gebruikt als plateauvoertuig, kunnen goederen tot 2.725mm hoog getransporteerd worden. Voor de optimale zekering van staalmatten zijn in totaal 18 insteekrongen, evenals aan elke voertuigkant 6 uitschuifbare rongenbalken en 6 sjorlieren (bruikbaar voor zowel staalkabels als voor sjorbanden) verkrijgbaar. Daarbij wordt voor elke sjorlier een 5-t-spanring met een zwenkhoek van 180 graden van binnen naar buiten gebruikt; deze kan ook voor een brede lading worden toegepast. Voor de zekering van de voorste staalmatpakketten in de rijrichting is het voertuig uitgerust met 2 vooraan gepositioneerde steekrongen inclusief kleminrichting.  Daarbij worden op deze rongen nog twee diagonale balken gemonteerd, die op het speciaal ontworpen chassis steunen.  Het achterste staalmattenpakket wordt bijkomend door een schuine afspanning over de steekrongen vooraan en achteraan met een spanbanden vastgezet.

Het Krone Profi Liner Multi Steel BW is in de standaarduitvoering met 6 zijborden (2 x 1.200 mm lang / 4 x 2.540 mm lang) per zijde van 550 mm hoog verkrijgbaar.  Optioneel zijn 750 mm hoge zijborden verkrijgbaar. Als ze niet gebruikt worden, kunnen de zijborden makkelijk en praktisch in palettenkast opgeborgen worden. Hiertoe heeft Krone een eigen reksysteem in de palettenkast omgebouwd, die naast de zijborden ook rongen, insteekrongen en diagonaalbalken kan herbergen. Het leeggewicht van de Krone Profi Liner Multi Steel in zijborden uitvoering bedraagt, inclusief het LASI-Equipment en een pallettenkast, ongeveer 6800 kg.

De Krone Profi Liner Multi Steel voldoet aan de DIN EN 12642 Code XL, geattesteerd en gecertificeerd door het keuringsstation TÜV Nord. Een voorwaarde voor de inbedrijfname van dit voertuig is een goedkeuring van een officieel erkend deskundige voor het verkrijgen van een afwijking op basis van § 70 STVZO, evenals een afwijking op basis van § 29 STVO. Voor een brede lading is bijkomend een afwijking volgens § 46 STVO noodzakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer