Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Cat 992K wiellader op transport

EMO op de Maasvlakte heeft onlangs de Cat 992K wiellader afgeleverd gekregen van Pon Equipment. Een unieke gebeurtenis, want een wiellader van dit kaliber zie je niet veel op de Nederlandse markt. Daarnaast heeft deze Cat 992K een specifieke bak aangemeten gekregen voor de werkzaamheden op de Maasvlakte. Voor Pon Equipment een mooi moment om de voorbereiding van het transport van deze imposante machine met de camera vast te leggen.

EMO (Europees Massagoed- Overslagbedrijf B.V.) is de grootste droge bulk terminal in Europa en is sinds 1973 gevestigd in Rotterdam. EMO is gespecialiseerd in de overslag en opslag van ijzererts en kolen vanuit de hele wereld. Elke klant van EMO heeft zijn specifieke wensen voor samenstelling van het opgeslagen product, maar ook voor bijvoorbeeld aanlevertijden of bijzondere bewerkingen. Zoals EMO deze waarde toevoegt voor haar klanten, doet Pon Equipment dat voor EMO. De op maat gemaakte Cat 992K wiellader is specifiek voor de haven aangekocht en is de tweede wiellader van dit formaat die het Europees Massagoed-Overslagbedrijf gaat ondersteunen bij bulk overslag.

De Cat 992K is specifiek voor EMO uitgerust met een Vantec kolen bonusbak. Deze bak heeft een  inhoud van maar liefst 30 kubieke meter en is speciaal ontwikkeld en geleverd door Verachtert, een dochteronderneming van Pon Equipment.

De voorbereiding van het transport van de 992K naar EMO op de Maasvlakte gaat niet over één nacht ijs. Daarom een uitgelezen moment om dit met de camera vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer