Ga naar hoofdinhoud

‘Fraude bij bankroet nog niks verminderd’

Er is nog altijd veel sprake van fraude bij faillissementen in de transportsector. Dat zegt FNV Bondgenoten in reactie op een artikel in het Parook van vorige week.
Rechtbank spreekt weer een faillissement uitUit een inventarisatie van vakbonden, die alweer twee en een half jaar geleden plaatsvond, bleek dat ruim veertig procent van de faillissementen onder verdachte omstandigheden plaatsvond. Volgens  FNV-bestuurder Edwin Atema is de situatie nog niks verbeterd.  Volgens de Stichting Malafide Doorstarters Transportsector (SAMDT), eerder dit jaar opgericht, zijn van de 155 faillissementen in de transportsector vorig jaar zijn er 66 verdacht. De doorstartende bedrijven lieten gemiddeld een schuld van een half miljoen euro na. Er zouden in de sector 10 tot 15 faillissementsfraudeurs actief zijn, die bewust aansturen op een faillissement.

Woordvoerder Floris Liebrand van branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland erkent tegenover de NOS dat er problemen zijn. “We hebben daarom in april samen met de vakbonden SAMDT opgericht die de fraude in kaart gaat brengen.”

Bij de faillissementsfraude laten fraudeurs hun bedrijf expres failliet gaan om er zelf beter van te worden. Daarnaast worden faillissementen gebruikt als middel om te reorganiseren. “Dat doen ze om van personeel en schulden af te komen. Vervolgens wordt een bedrijf gewoon voortgezet”, aldus Edwin Atema van FNV Bondgenoten.

Bron: NOS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer