Ga naar hoofdinhoud

FrieslandCampina past melkdistributie supers aan

43 mensen bij Royal FrieslandCampina verliezen hun baan omdat de zuivelleverancier de distributie van dagverse zuivel naar de supermarkten aanpast.

Friesland Campina melkdistributieIn de loop van september vervalt een belangrijk deel van de directe leveranties aan winkels omdat een aantal supermarktformules dan overschakelen op centrale levering aan distributiecentra. Als gevolg hiervan past FrieslandCampina de distributie aan van dagverse zuivel om efficiënt en concurrerend te kunnen blijven werken.

Momenteel worden vanuit de locaties in Rotterdam en Eindhoven zowel individuele supermarkten als distributiecentra beleverd met dagverse zuivel. Om in te spelen op de veranderingen bij de supermarkten is ervoor gekozen de distributieactiviteiten vanuit Rotterdam te beperken tot leveringen aan de distributiecentra van de supermarkten en vanuit Eindhoven zowel winkel als distributiecentra leveringen te laten plaatsvinden. Als gevolg hiervan vervallen vanaf medio september in Rotterdam 43 vaste arbeidsplaatsen. Het verlies van arbeidsplaatsen vindt vooral plaats in de orderontvangst, orderpicking en afhandeling van de retouremballage.

Bij FrieslandCampina in Rotterdam en Eindhoven wordt dagverse zuivel geproduceerd als melk, karnemelk, yoghurts en vla’s. In Rotterdam werken momenteel 173 en in Eindhoven 168 medewerkers.

Op de betrokken medewerkers in vaste dienst is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. Voor deze medewerkers zal binnen en/of buiten FrieslandCampina naar een passende oplossing worden gezocht. Het is mogelijk dat zij op korte termijn gedurende een overgangsperiode werkzaamheden gaan verrichten in andere FrieslandCampina locaties. Aan de ondernemingsraad van FrieslandCampina is over de voorgenomen afslanking advies gevraagd. De vakbonden zijn geïnformeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer