Ga naar hoofdinhoud

G.Snel gaat winkeldistributie doen voor ANWB

De ANWB heeft de winkeldistributie naar haar vijfentachtig winkels uitbesteed aan de logistiek dienstverlener G.Snel in Woerden. De overname heeft reeds de afgelopen weken plaatsgevonden, midden in het hoofdseizoen. Zendingen worden dagelijks vanuit het ANWB distributiecentrum te Harderwijk toegevoegd aan het fijnmazige distributienetwerk vanuit G.Snel.

ANWB levering GSNEL

ANWB Retail heeft een groeiend aantal winkels waar naast verzekeringen, kaarten en boeken ook kleding, schoenen, koffers, koelboxen, dakkoffers, fietsendragers en andere reis- en cadeauartikelen verkocht worden. Het assortiment wordt telkens op het seizoen en zelfs het actuele weer aangepast. De volumes naar de winkels kunnen zo per dag enorm fluctueren waarvoor de ANWB een flexibele oplossing zocht voor haar winkeldistributie. Voorts kan de ANWB de zendingen willekeurig laden in de geplaatste stand-trailers bij het DC waardoor er ook weer expeditie-ruimte vrij is gekomen.

Fijnmazig eigen netwerk

G.Snel heeft in de Benelux een gesloten en eigen netwerk waar geen overslag met derden plaatsvindt. Op deze wijze wordt een correcte levering gewaarborgd door eigen chauffeurs die in het (winkel-) gebied bekend zijn. Het wagenpark in het fijndistributie-netwerk van G.Snel bestaat uit bakwagens, citytrailers en grote trailers. Allen zijn uitgevoerd met laadklep en elektrische palletwagen. Het laatste is noodzakelijk omdat niet alle winkels makkelijk bereikbaar zijn en sommige diep in winkelcentra gevestigd zijn. In het distributiecentrum van G.Snel worden elke nacht duizenden pallets gesorteerd tot efficiënte routes naar stedelijke winkelgebieden en industrieterreinen.

V&D distributie

De overstap van een dedicated netwerk naar een public netwerk heeft voor de ANWB een aantal voordelen. Behalve de grote stap in flexibiliteit konden in het netwerk ook alle winkels vroeger geleverd worden. De verplaatsing van de cross dock naar de Randstad bespaart veel kilometers. Ook zijn de kosten in het G.Snel public netwerk veel transparanter en beter de beheersen. De ANWB is daarmee opnieuw een bekende retailer die gekozen heeft voor G.Snel in Woerden. Onlangs kwam het bedrijf nog in het nieuws door de overname van de gehele V&D distributie compleet met alle personeel en vrachtwagens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer