Ga naar hoofdinhoud

Geen steun voor Vos

Vos Logistics verkeert als gevolg van de kredietcrisis in grote financiële problemen. Het transportbedrijf gaat minimaal 345 banen schrappen.

Vos Logistics met MAN TGAHet Osse transportbedrijf met ruim 2700 werknemers en 1700 vrachtwagens heeft tevergeefs bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aanvraag ingediend voor werktijdverkorting.
De financiële compensatie is afgewezen omdat het bedrijf niet voldoet aan de regeling waarbij een onderneming te maken heeft met een aan de kredietcrisis gerelateerde omzetterugval van 30 procent in de afgelopen twee maanden. Hierdoor verkeert het bedrijf in grote problemen. Volgens directievoorzitter Frank Verhoeven zijn gedwongen ontslagen niet langer uitgesloten. „De overheidsregeling van 30% moet zo snel mogelijk op de schop”, zegt Verhoeven: “Die regeling behelst dat bedrijven die vanwege de kredietcrisis een acuut omzetverlies lijden een verzoek indienen voor werktijdverkorting voor hun werknemers. De overheid begrijpt niet dat de omzet over de afgelopen maanden in de transportsector een vertekend beeld geeft. Juist de maanden november en december zijn altijd de drukste. Nu worden we afgerekend op de maanden augustus en september waar geen sprake was van een forse terugval. Logisch dat we dan niet in aanmerking komen voor de regeling. Nagenoeg alle transportbedrijven vallen hierdoor buiten de boot. En de echte klappen moeten de komende maanden nog komen.” 

Het transportbedrijf gaat minimaal 345 banen schrappen. Ook zullen tijdelijke contracten niet worden verlengd. Dat heeft het Osse bedrijf donderdagmorgen bekendgemaakt. In Nederland verdwijnen 145 banen. De overige 200 verdwijnen voornamelijk in Polen, Frankrijk en Hongarije. 

Bron: De Telegraaf 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer