Gelderland steunt arbeidsmarktprogramma logistiek en transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gelderland steunt arbeidsmarktprogramma logistiek en transport

De Provincie Gelderland heeft vorige maand voor het meerjaren programma Logistiek en transport 300.000 euro subsidie beschikbaar gesteld. Regio Rivierenland heeft het initiatief hiertoe genomen namens POA RAAK, het overkoepelend regionaal platform onderwijs en arbeidsmarkt.

euro'sHet Platform Transport en Logistiek is in 2012 gestart met als doel het tekort aan personeel in de sector transport en logistiek in de regio op te lossen. Het Platform pakt het tekort aan logistieke medewerkers aan door nieuwe beroepsopleidingen in de regio aan te bieden, het imago van het beroep en de branche te verbeteren, de instroom van leerlingen/werknemers te bevorderen en door zij-instromers te plaatsen.

Het meerjarenprogramma zal het gestelde doel ook op langere termijn waarborgen, zeker nu hier ook subsidie voor beschikbaar gesteld is. Het Platform Logistiek en Transport is een van de drie vitale coalities in Rivierenland, die gericht is op het tegengaan van tekorten aan geschikt personeel in voor Rivierenland belangrijke sectoren. Het Platform Logistiek wordt geleid door een ervaren regionale werkgever, Koen Middelkoop, en wordt ondersteund door VNO-NCW. Middelkoop maakt sinds donderdag 20 september ook deel uit van POA RAAK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer