Ga naar hoofdinhoud

Groot-Brittannië wil Brexit-datum uitstellen

De Britse branchevereniging Freight Transport Association (FTA) wil dat de Britse transportsector in verband met de Corona-crisis meer tijd krijgt om zich voor te bereiden op de nieuwe regelgeving rond de Brexit.

FTA heeft de overheid ook gevraagd om de milieuzone in Londen en de Direct Vision Standard, die in oktober van dit jaar zouden starten, uitgesteld kunnen worden.

Het Verenigd Koninkrijk zal de EU eind 2020 verlaten en de nieuwe regels voor handel, reizen en zakendoen zullen op 1 januari 2021 in werking treden. Volgens FTA zullen de uitdagingen die het virus met zich meebrengt de effectieve uitvoering van nieuwe wetgeving op korte termijn onmogelijk zullen maken.

“Bedrijven die belast zijn met het intact houden van de Britse supply chain moeten zich kunnen concentreren op de ernstige problemen die de COVID-19-pandemie veroorzaakt”,  aldus Elizabeth de Jong, beleidsmedewerker bij de FTA.  “De logistiek wordt geconfronteerd met ongekende uitdagingen, zowel wat betreft de levering van alle goederen die de Britse economie nodig heeft om te kunnen functioneren, als wat betreft het omgaan met de toegenomen verstoring van het personeelsbestand als gevolg van ziekte en de bezorgdheid over de levensvatbaarheid van hun bedrijven.”

Bron: Commercial Motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer