Ga naar hoofdinhoud

Heijmans Transport verder als HTB Logistics

Het vorige week failliet verklaarde Heijmans Transport als Brielle is vanaf maandag gewoon weer operationeel, maar dan als HTB Logistics.
Heijmans TransportDe doorstart staat wel gelijk aan afslanken. Rinus Peekstok, bedrijfsleider: “We gaan door met ongeveer tachtig procent van de huidige capaciteit. Minder mensen en minder wagens, we krimpen van een dikke vijftig naar een goede veertig wagens, zeg maar.”

Ook verhuist HTB Logistics in maart uit het pand op het bedrijventerrein Seggelant naar Zwijndrecht. Na meer dan veertig jaar Heijmans verdwijnt de naam uit de transportwereld. Transporteren deed de familie trouwens al veel eerder, overgrootvader Heijmans bracht al in 1922 met een bakfiets en hondenkar bestellingen rond in Brielle.

Heijmans Transport ziet zich als slachtoffer van de kredietcrisis. “Onze winstmarges zijn uiterst klein. Wij hadden daarom al niet veel vet meer op de botten, toen vorig jaar september ook nog eens de effecten van de kredietcrisis gingen meewegen, werd het extra moeilijk. Alle transportbedrijven zitten in zwaar weer”, aldus Peekstok

Het transportbedrijf valt buiten de regelingen die de overheid instelde om verlies van banen te voorkomen. Zaterdag geeft de bedrijfsleider, in aanwezigheid van de curator en een afvaardiging van het CNV, uitleg aan de werknemers.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer