Ga naar hoofdinhoud

ILT doet managementshuffle

Vanaf 1 augustus wijzigt de topstructuur van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Er komt een  IG-team waarvoor 4 directeuren zijn geselecteerd. Het aantal directeuren gaat daarmee terug van 7 naar 4. Naast inspecteur-generaal Jan van den Bos bestaat het IG-team uit de huidige directeuren Frank van Diepenbeek en Kees van Nieuwamerongen. Het team wordt versterkt met 2 nieuwe directeuren: Karin Visser en Mattheus Wassenaar.

Karin Visser was hiervoor bestuurslid en Hoofd Ingenieur Directeur (HID) Verkeer en Watermanagement bij Rijkswaterstaat. Mattheus Wassenaar was tot voor kort werkzaam als lid Raad van Bestuur van Amsta, een zorgaanbieder in Amsterdam.

Elke directeur stuurt een aantal afdelingen aan. De verdeling is als volgt:

Karin Visser wordt directeur Toezicht en opsporing. Ze is daarmee verantwoordelijk voor alle toezichtstaken en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de ILT.

Mattheus Wassenaar wordt directeur Informatiepositie en programmamanagement. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van programma’s en databeheer en -analyse. Mattheus Wassenaar heeft tevens de rol van Chief Information Officer (CIO).

Frank van Diepenbeek wordt directeur Omgeving en dienstverlening. Hij is verantwoordelijk voor een steeds betere samenwerking met de buitenwereld door vergunningverlening, schakelen met betrokken departementen en communicatie. Frank van Diepenbeek blijft plaatsvervangend inspecteur-generaal.

Kees van Nieuwamerongen wordt directeur Publieke Instituties en control. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de ILT. Kees van Nieuwamerongen heeft verder de rol van Chief Financial Officer (CFO) en blijft directeur van de Autoriteit woningcorporaties (Aw).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer