Ga naar hoofdinhoud

‘ILT-rapport Wemmers is gelekt’

Het rapport van de Inspectie Transport en Logistiek over misstanden bij Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf is formeel niet openbaar. “Het rapport is gelekt naar de media, terwijl wij recent nog publicatie hebben proberen te voorkomen”, aldus een woordvoerder van Wemmers Tanktransport.

wemmers_bleskensgraaf“In december 2014 hebben wij bezoek gehad van ILT. Die heeft een rapport gemaakt over vermeende overtredingen bij ons bedrijf. Wat die overtredingen precies zijn, dat is nog altijd onder discussie. Het rapport ligt nu bij OM en die moet beslissen of het tot vervolging overgaat. Wij willen daarom ook niet ingaan op de vermeende overtredingen in het rapport.”

Om publicatie van het rapport tegen te gaan stapte Wemmers naar de rechter. “Die zaak is afgelopen vrijdag behandeld, maar een dag eerder hoorden we al dat de informatie openbaar was geworden. De rechter doet naar verwachting pas over twee weken uitspraak of dat überhaupt wel mag.” De uitspraak lijkt door het lekken van (informatie uit) het rapport irrelevant geworden.

De naam van Wemmers is inmiddels weer zwart gemaakt. “Door het lekken van het rapport wordt ons bedrijf gecriminaliseerd”, aldus de woordvoerder. Wie het lekken op zijn geweten heeft is niet bekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer