Internationaal wegtransport goedkoper • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Internationaal wegtransport goedkoper

Het internationale goederenvervoer over de weg was in het derde kwartaal van 2009 ruim 4 procent goedkoper dan een jaar eerder. Internationale koeriersdiensten werden 3,5 procent goedkoper. De prijsdalingen zijn vooral veroorzaakt door de dalende brandstofprijzen, de afgenomen vraag als gevolg van de economische crisis en de hevige internationale concurrentie. Dat meldt het CBS.

WegvervoerDe prijzen voor internationaal kippervervoer daalden het sterkst. Voor diensten met dit voertuigtype werd bijna 9 procent minder betaald dan een jaar eerder. Ook internationaal vervoer van containers werd een stuk goedkoper. De prijzen hiervan lagen bijna 7 procent lager.

Ook het nationale goederenvervoer over de weg was in het derde kwartaal van 2009 goedkoper dan een jaar eerder. Wel was de prijsdaling minder sterk dan op de internationale markt, doordat de concurrentie een stuk minder hevig is. De prijzen van het nationale goederenvervoer over de weg waren bijna 2 procent lager. De nationale koeriersdiensten waren echter ruim 1 procent duurder dan een jaar eerder.

Bekijk hier de prijsniveaus en -ontwikkelingen van het wegtransport
Bekijk hier de prijsniveaus en -ontwikkelingen van koeriers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer