Italië heft Corona-beperkingen wegtransport op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Italië heft Corona-beperkingen wegtransport op

Afgelopen donderdag heeft het ministerie van Vervoer en Infrastructuur in Italië bekend gemaakt dat de beperkingen voor vrachtwagenchauffeurs in verband met de COVID-19 pandemie grotendeels niet meer van kracht zijn. Melden bij binnenkomst is niet meer nodig.

Ook de maximale verblijfsduur van 72 uur in geval van een transport dat in Italië eindigt en de maximale verblijfsduur van 24 uur in geval van een transport op doorreis door Italië zijn niet meer van kracht, samen dus met de verplichting tot kennisgeving aan de plaatselijke gezondheidsautoriteiten bij binnenkomst.

Tot 2 juni moeten buitenlandse chauffeurs die in Italië werken, nog steeds verklaren dat zij in dienst zijn en momenteel als chauffeur werken. Het Ministerie van Transport heeft eerder aangegeven dat buitenlandse chauffeurs die in Italië werken een eigen verklaring (in het Italiaans) bij zich moeten hebben die hun begrip van de bepalingen van de noodsituatie, hun volledige naam en reden om in het land te zijn bevestigt, maar nu moet er een “beperkte” versie van de eigen verklaring (die in de link staat) worden gebruikt. Die beperkte versie is hier te downloaden. De tot 18 mei gebruikte zelfcertificering is niet meer van toepassing.

Bedrijven worden eraan herinnerd dat het protocol voor het wegvervoer en de logistieke sector (bijlage 14 van DPCM 17 mei) van toepassing is tot 14 juni.

Op 21 mei heeft de Minister van Vervoer en Infrastructuur ook een decreet ondertekend dat het binnenlands verkeersverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton opheft op de volgende dagen: 24 mei, 31 mei en 2 juni.

Rijverboden op zondag en op feestdagen voor voertuigen die in Italië internationaal vervoer verrichten zijn tot nader order worden opgeheven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer