IVW tevreden: "Verantwoord gebruik van LZV" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

IVW tevreden: “Verantwoord gebruik van LZV”

De Inspectie Verkeer en Waterstaat is tevreden over de naleving van wet- en regelgeving voor het gebruik van Langere en Zwaardere Voertuigen (LZV’s). Zij constateert dat de sector haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Dit blijkt uit onderzoek in de tweede helft van 2008 naar 71 transportondernemingen die rijden met LZV’s op basis van een ontheffing.

LZVHet onderzoek is uitgevoerd aan de hand van audits die vergelijkbaar zijn met het systeemtoezicht waarmee de Inspectie onlangs is gestart. Tijdens het onderzoek is onder meer gekeken naar de lengte, de samenstelling en de belading van het voertuig, vakbekwaamheid van de chauffeur en rij- en rusttijden.

Op alle onderzochte gebieden hadden de meeste ondernemingen voldoende beheersmaatregelen genomen.  De regels voor rij- en rusttijden worden in vergelijking met bedrijven die met standaard vrachtwagens rijden beter nageleefd. Op het gebied van belading is verbetering mogelijk, in het bijzonder in het containervervoer. Bij een aantal bedrijven  waren de beheersmaatregelen voor belading onvoldoende waardoor de kans op overbelading groter is.

Bekijk hieronder het rapport van IVW over de proeven met LZV’s

 IVW LZV-rapport.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer