Ga naar hoofdinhoud

Ixolution vertrekt bij Groeneveld

Ixolution, leverancier van transport management en intermodale software systemen, verhuist op 3 juni van Gorinchem naar Zwijndrecht. Ixolution is eerder dit jaar voortgekomen uit GreenCat op basis van een management buy-out.

Cat4SuiteHet nieuwe hoofdkantoor van Ixolution is gevestigd aan Stationsplein 1, direct aan het treinstation en dicht bij de A16. Naast de fysieke verhuizing zal er ook een virtuele verhuizing plaatsvinden. De nieuwe website van Ixolution is te vinden op www.ixolution.com.

De management buy-out van Ixolution is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de COO van GreenCat TMS Raymond van den Ouden en Ron Vollebregt, een private investeerder met een lange staat van dienst als ondernemer in de logistieke IT. Zo stond hij aan de basis van zowel Interchain (nu Kewill) als Logas (nu Four Soft Netherlands).  Als zelfstandige onderneming met één strategische focus zal Ixolution slagvaardig en dicht bij de klant kunnen opereren. Daarmee zal de onderneming verder kunnen groeien, terwijl met name ook de belangen van de bestaande en nieuwe klanten optimaal worden gediend. De management buy-out betreft de Cat4Suite-activiteiten van GreenCat. Binnen Cat4Suite vallen het ‘Cat4TransportOperator’ TMS en de ‘Cat4TerminalOperator’ en ‘Cat4RailOperator’ applicaties voor intermodaal achterland management. De overige GreenCat-activiteiten, het vooral in Nederland populaire RoadRunner transportmanagementsysteem en Telematics, blijven onderdeel van de Groeneveld Groep en worden gebundeld tot één daadkrachtige GreenCat organisatie.

Ixolution bouwt voort op een moderne IT-architectuur en start met een naar eigen zeggen respectabel klantenbestand. “De focus van onze oplossingen ligt op zowel het nationale als internationale transport en synchromodaal achterlandbeheer”, licht Raymond van den Ouden, directeur van de nieuwe organisatie, de strategische focus toe. “Met deze nieuwe organisatie zijn wij in staat ambitieus en flexibel invulling te geven aan deze strategie en optimaal in te spelen op de wensen van de klant.”

De nieuwe organisatie heeft circa 40 medewerkers op 2 locaties, Neuss in Duitsland en vanaf 3 juni dus ook het Nederlandse Zwijndrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer