Ga naar hoofdinhoud

Kamphuis Transport knokt voor behoud banen

Kamphuis Transport uit Ootmarsum heeft het weliswaar zwaar door de huidige crisis, maar directeur Hans Kamphuis en zijn medewerkers zijn eensgezind in hun streven het bedrijf voor erger te behoeden. Ook al betekent dat dat er minder gewerkt kan worden en twee trucks stilstaan.

Kamphuis OotmarsumOm ontslagen onder de 35 chauffeurs te voorkomen, is de directie van het bedrijf met het personeel overeen gekomen dat er minder gewerkt zal worden. Volgens directeur Hans Kamphuis is echter formeel geen sprake van werktijdverkorting. “Maar de chauffeurs gaan noodgedwongen wel minder uren werken”, bevestigt hij de uitkomst van het gesprek dat hij had met de chauffeurs. “Want we hebben ook gewoon minder werk dan we de laatste jaren gewend waren.”

Om die reden worden ook twee vrachtwagens stil gezet. Kamphuis ontkent nadrukkelijk dat de chauffeurs veel in loon achteruit gaan. Het gaat volgens de directeur ook niet om tien uur per week die ze moeten inleveren, “maar hooguit om vier tot vijf uur”. Hij voegt er onmiddellijk aan toe dat vrijwel het voltallige personeel achter de maatregel staat en zich solidair heeft verklaard met de directie en de moeilijke positie van het bedrijf.

Kamphuis: “Toen het goed ging, hadden de chauffeurs het ook goed en nu het wat minder gaat zijn ze bereid om in te leveren. Dit gebaar stel ik zeer op prijs.” Gedwongen ontslagen zijn bij Kamphuis vooralsnog niet aan de orde. “We hoeven”, aldus Hans Kamphuis, “gelukkig nog niet te snijden, maar we moeten wel op de kosten letten en in die zin ook gaan besparen”.

Kamphuis wijst erop dat de hele transportsector wordt getroffen door de recessie. “Veel van onze vaste klanten hebben minder werk en wij daardoor ook.”

Bron: TC Tubantia

Foto: Truckstar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer