Kivits-Drunen start Goes Handling door • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kivits-Drunen start Goes Handling door

Kivits-Drunen en de familie Goes gaan samen het Handling Centre van Goes Handling exploiteren. Dat zijn partijen overeengekomen met de curator in het faillissement van de Goes vennootschappen, Goes is een familiebedrijf in de logistieke sector, waar ondertussen naast de 3e, ook de 4e generatie actief is. Met name de internationale vervoerstak heeft het de laatste jaren erg zwaar gehad wat uiteindelijk resulteerde in een faillissement. De activiteiten van Goes Handling waren wel rendabel.

kievits drunenKivits-Drunen is een derde generatie familiebedrijf en ziet haar rol in de logistieke dienstverlening voor geconditioneerde voedingsproducten. Kivits heeft ongeveer 160 medewerkers, 30.000 m2 geconditioneerde warehousing en een vloot van een kleine 100 geconditioneerde trucks. Kivits zoekt constant naar toegevoegde waarde in de logistieke keten onder andere door het inzetten van haar zusterbedrijven die actief zijn in de forwarding (K&H Forwarding ), logistieke proces engineering (Boostlogix) en het om – en verpakken van producten (Boostpacking).

Kivits stond op het kantelpunt om haar nieuwe geconditioneerde distributiecentrum in Waalwijk (bouwjaar 2011) weer te gaan verdubbelen om de ontwikkelingen op de juiste manier te kunnen managen toen de gesprekken met de familie Goes ontstonden naar aanleiding van het faillissement van de GOES vennootschappen. Snel bleek er sterk vertrouwen in elkaar en bleken er significante voordelen te zijn bij een samengaan. “Deze stap met het nieuwe Goes Handling Centre geven ons de ruimte om door te kunnen ontwikkelen, onze klanten de juiste dienstverlening te blijven verlenen én wij verwachten zeker een hogere efficiency omdat we op vele vlakken processen gezamenlijk gaan uitvoeren”, aldus Rob van Opzeeland, directeur Kivits-Drunen.

“De volumes van Kivits en Goes gaan elkaar prima aanvullen, maar ook de aanvullende diensten die Kivits haar klanten biedt zijn van grote interesse voor de GOES-klanten” geeft Ad Goes aan. Ad Goes zal overigens als directeur de eindverantwoordelijkheid blijven dragen voor de exploitatie van het nieuwe Goes Handling Centre.

goesHet consortium Kivits – Goes behoort tot een van de grotere speler op het gebied van vers-logistiek met bijna 50.000m2 geconditioneerde warehousing. Het heeft een opslagcapaciteit van bijna 30.000 pallets specifiek ingericht voor overzees fruit. In-, om- en verpakken, fijnmazige orderpick, ordermanagement en EDI-facturatie behoort tot de dagelijkse processen. Alle door het consortium gebruikte koelhuizen zijn een douane-entrepot, fytosanitaire keurlocatie én BRC en/of IFS gecertificeerd. Uiteraard zijn alle locaties voorzien van een up-to-date Warehouse Management Systemen.  De doelstelling van Kivits-Drunen én het nieuwe Goes Handling Centre is en blijft het leveren van extra toegevoegde waarde in de supply chain door intensief in de keten samen te werken met de juiste partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer