Ga naar hoofdinhoud

KNV pleit voor sterke Europese integratie

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is van mening dat de open Nederlandse economie gebaad is bij sterke Europese integratie. Deze integratie stimuleert economische groei in Nederland. De transportsector heeft de afgelopen decennia sterk kunnen profiteren van de oprichting van de Europese Unie. Verdere uitbreiding en integratie is daarom belangrijk, zo vindt de branche-organisatie.

euro 6Naast bevordering van integratie, is de EU van groot belang voor het opstellen van spelregels voor de markt, gecoördineerde aanpak van de economische crisis en investeringen in grensoverschrijdende infrastructuur. De ontwikkeling van trans-Europese transport infrastructuur vereist nauwe samenwerking tussen de EU lidstaten. Overigens hebben de lidstaten door de ondertekening van het EU-verdrag de verplichting om zich in te spannen voor versterking van het transportnetwerk.

Met deze boodschap opent KNV Goederen voorzitter Willem Heeren vanmiddag om 15.30 uur het jaarcongres van KNV Goederen, waar de toekomst van het Europese goederenvervoer centraal staat. Met de Europese verkiezingen in aantocht, wil KNV het belang van Europa graag onder de aandacht brengen.

Het jaarcongres van Goederen vindt plaats in Stadspaleis het Spaansche Hof te Den Haag. Genodigde sprekers voor deze middag zijn oud minister Brinkhorst en directeur Trans-Europese netwerken van de Europese Commissie Jonathan Scheele. Aansluitend zal een discussie plaatsvinden tussen Europarlementslid Corien Wortmann-Kool (CDA), Parlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en de kandidaat-parlementsleden Louis Meuleman (PvdA) en Bas Eickhout (Groenlinks).  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer