Kredietcrisis remt aantal files • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kredietcrisis remt aantal files

Het aantal files in Nederland neemt voor het eerst in jaren af. Dat stellen de verkeersdienst van de ANWB als de VerkeersInformatieDienst (VID). De ANWB stelt dat de filedruk in de ochtend- en avondspits de afgelopen twee maanden tussen de 8 en 10 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde maanden in 2007. De VID berekent een daling van 15 procent.

file_vrachtverkeer_a4Over de reden van de afname verschillen de diensten van mening. Volgens de ANWB komt het vooral door het betere weer en minder werkzaamheden aan de weg.

De VID meent dat het te maken heeft met de afname van het aantal ritten van de transportsector als gevolg van de financiële crisis.

In november van dit jaar was het veel minder druk op de wegen dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal files nam af met 15 procent, terwijl er veel meer neerslag viel. En neerslag (regen, sneeuw en gladheid) veroorzaakt normaal gesproken juist meer files.

“We kunnen nu al stellen dat we merken dat er als gevolg van de recessieperikelen minder zakelijk verkeer is. Er zijn vooral minder vrachtwagens en bestelbusjes op de weg,” aldus de VID tegen De Telegraaf.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) geeft toe dat er veel vrachtwagens staan geparkeerd. ‘Doordat er weinig vraag is naar mobiliteit en opdrachten, daalt het aantal files. Immers, veel vrachtwagens staan stil omdat er geen werk is.’ Ook EVO, de brancheorganisatie van verladers, is bang dat er de komende minder wordt vervoerd vanwege de economische crisis.

Bron: ANP/Elsevier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer