Krijgen transportbedrijven volgend jaar een internationaal strafblad? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Krijgen transportbedrijven volgend jaar een internationaal strafblad?

Begin volgend jaar wordt de wetgeving rond het European Registers of Road Transport Undertakings (ERRU) in Nederland geïmplementeerd. Dat kan gevolgen hebben voor Nederlandse transportbedrijven, want overtredingen worden nu Europees geregistreerd. Krijgt iedereen nu een strafblad? Die vraag stelt Vallenduuk Advocaten in een nieuwe blog op hun website.

Het ERRU bestaat al langer, maar is in Nederland nog altijd niet in werking gesteld. Met het ERRU kunnen nationale registers aan elkaar worden gekoppeld om informatie tussen lidstaten uit te wisselen, bijvoorbeeld ten behoeve van wegcontroles.

In de ERRU worden geconstateerde belangrijke, heel belangrijke en de meest zware inbreuken worden opgenomen. Te denken valt aan overtredingen met betrekking tot de arbeidstijd, de rij- en rusttijden, overtredingen met betrekking tot de tachograaf, overbelading en afmetingen, enzovoort.

foto ter illustratie

Het is nog afwachten hoe ERRU precies gaat werken, maar controlerende instanties kunnen wellicht langs de weg al zien of het transportbedrijf waarvan de truck langsrijdt veel op zijn kerfstok heeft of niet. Het digitale strafblad zou een leidraad kunnen zijn om bepaalde bedrijven eerder aan te houden voor controle.

Lees hier het complete blog op de site van Vallenduuk Advocaten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer