Lange files: Belgen hebben nog geen Green Lane aan de grens • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lange files: Belgen hebben nog geen Green Lane aan de grens

Foto: Twitter Rijkswaterstaat

Maandag vaardigde de Europese Commissie nieuwe richtlijnen uit om de doorstroom van vrachtwagens bij grensovergangen vlot te laten verlopen. In België lukt dat nog niet zo goed. Er staan dinsdag lange files aan de Belgisch-Nederlandse grens en ook vrachtwagens staan daarin vast.

De files worden veroorzaakt door controles op personenauto’s en mogelijk niet-legale grenswerkers. De controles vinden plaats op alle snelwegen vanuit Nederland richting Antwerpen en Limburg. Vooral op de E19 en A12 zorgt dat voor lange files, meldt de Telegraaf.

“Van de aanbeveling van de Europese Commissie om Green Lanes voor vrachtverkeer in te voeren’ valt er aan de grens B/NL helemaal niks te bespeuren. Vrachtverkeer (per definitie essentiële verplaatsing) van ander verkeer scheiden, kan toch niet zo moeilijk zijn”, verwondert Febetra-directeur Philippe Degraef zich op Twitter. Doodjammer dat de Green Lanes slechts aanbevelingen zijn naar de lidstaten toe en dus niet afdwingbaar zijn. Met een Green Lane enkel en alleen op papier schiet het vrachtverkeer echt niet op.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer