Lean and Green Award voor 33 bedrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Lean and Green Award voor 33 bedrijven

Het Lean and Green netwerk van Connekts Duurzame Logistiek is weer 33 bedrijven rijker: zij wonnen donderdag de Lean and Green Award, omdat ze zich voorgenomen hebben 20 procent minder CO2 uit te gaan stoten in vijf jaar tijd.

Lean & Green Champagne schiedamBijzonder is de aansluiting van een aantal grote retailers als HEMA, C&A en Lekkerland bij het Lean and Green netwerk, omdat de detailhandel vanuit de vraag van de consument de logistieke keten bepaalt. De nieuwe Lean and Green Award Winners zijn in het aanlooptraject begeleid met medewerking van branche-organisaties EVO en TLN. In totaal telt het Lean and Green netwerk nu 148 koplopers.

De 33 Lean and Green Award Winners zijn: C&A, Barge Terminal Born, Barge Terminal Tilburg, Bavaria, Copex Air Cargo, DOC Kaas, Douwe Egberts, Gehlen Schols Logistics, Gobo Transport, Twan Heetkamp Trailers, HEMA, Huuskes,Jet Logistics, JMT International, KLG Europe, Koopman Cargo, Kuijpers Cargo Services (KCS), Lekkerland, Mandemakers Keukens, DJ Middelkoop & Zn. BV, Muller Fresh Food, NVB Ubbens (CRH Bouwmaterialen), Oosterhout Container Terminal, Osse overslag centrale, Palletcentrale,Sara Lee België, Saver N.V.,SCA Gennep, Scholte Transport B.V., Seacon Logistics B.V., Suikerunie, Wemmers en Zeelandia.

In hun plan van aanpak geven de bedrijven en gemeenten aan welke maatregelen zij binnen hun bedrijf nemen om deze doelstellingen te realiseren. Het groeiende aantal Lean and Green Award Winners illustreert de toenemende belangstelling voor duurzame logistiek, die niet alleen voordelen voor het milieu, welzijn en veiligheid maar ook voor de winstgevendheid van het bedrijf oplevert.

C&A wint als eerste modeketen de Lean and Green Award. Logistiek Manager Michiel van der Borg: “C&A heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen al jarenlang hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is een must. Het is een uitdaging om dit te realiseren binnen het economisch haalbare. Lean and Green is een stimulans om die uitdaging te bereiken.”

Ook directeur Gerrit Kloezeman van Copex Air Cargo, de eerste luchtvrachtexpediteur die de Lean and Green Award wint, benadrukt het belang van een gedegen motivatie voor duurzaamheid: “Copex bestaat sinds 1921 en is niet alleen in tijd duurzaam maar wil dit ook in de praktijk zijn. Wij willen graag uitmaken van een maatschappelijk verantwoorde en duurzame logistieke keten, waarmee we onze bijdrage leveren aan de maatschappij voor de toekomstige generatie. Die ambitie kunnen we ook via het Lean and Green netwerk realiseren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer