Ga naar hoofdinhoud

Logistiek dienstverlener start truckparking in Antwerpen

Logistiek dienstverlener Group Joosen opent midden in het Antwerpse havengebied Joosen Truck Parking, een plek waar chauffeurs veilig hun truck, oplegger of complete combinatie veilig kunnen parkeren. Group Joosen breidt daarvoor haar huidige locatie in Antwerpen uit van 35 naar 65 ha.

GROUP JOOSEN BREIDT UIT IN ANTWERPEN ²
“Met dit aanbod komen we tegemoet aan verschillende uitdagingen waar de wegvervoerder vandaag het hoofd aan moet bieden: onnodige lege ritten in de haven, congestie en een tekort aan beveiligde parkings in het havengebied. Bovendien kunnen chauffeurs dankzij dit aanbod proactief inspelen op de kilometerheffing die volgend jaar wordt ingevoerd”, licht CEO Kurt Joosen toe.

Vanaf 1 december biedt Joosen Truck Parking 100 nieuwe parkeerplaatsen aan middenin de Antwerpse haven. De parking is 24/7 beveiligd en kan enkel betreden worden na toegangscontrole.

“Er zijn te weinig plaatsen in de haven waar een chauffeur zijn vrachtwagen met een gerust hart kan achterlaten”, GROUP JOOSEN BREIDT UIT IN ANTWERPENvertelt Joosen. “Maar dat is slechts één positief aspect van dit initiatief. Belangrijk is ook dat een chauffeur hier een lege container of oplegger kan afzetten, ondertussen een andere opdracht in het havengebied kan uitvoeren en later zijn container terug oppikken. Dit zal ongetwijfeld leiden tot een betere rittenplanning en de mobiliteit in de haven ten goede komen.”

Bovendien anticipeert de onderneming hiermee op de kilometerheffing die in april 2016 van kracht wordt. “Nu rijden chauffeurs vaak met hun lege vrachtwagencombinatie naar huis om de volgende ochtend terug naar de haven te komen. Volgend jaar zal dat hun twee ritten met kilometerheffing kosten. Dan is het toch geen slecht idee om hier ’s ochtends zijn persoonlijke wagen te parkeren, zijn vrachtwagen op te pikken om hem na de dagtaak hier opnieuw te parkeren en met zijn wagen naar huis te rijden?”

Group Joosen heeft 120 mensen in dienst die afgelopen jaar een omzet genereerden van 21 miljoen euro. Dagelijks worden 170 wagens ingepland die meer dan 200 opdrachten uitvoeren. De groep kende de afgelopen jaren een opmerkelijke dynamiek door onder meer een flinke uitbreiding van het wagenpark: het aantal trekkers steeg van 35 naar 100 en het aantal opleggers van 60 naar 300.

 

 

 

4 reacties op “Logistiek dienstverlener start truckparking in Antwerpen

 • guy

  En hoeveel gaat de inkom bedragen???

 • hermans guy

  Beste,
  Dit is een zeer fijn initiatief, zelf ben ik woonachtig in deurne , dus vlakbij de haven, wat zou een parking vak gaan kosten, een abonnement zeg maar voor 1 vak op jaarbasis?
  Indien u daar al een idee van heeft zou ik dit graag van u vernemen .

  Met vriendelijke groeten Guy

 • Aleksandr

  Jaja, Russen & Roemenen zeker?

 • Didier

  Wij veilig gaan staan en duur betalen,
  Goed nieuws voor al die Oost Europeanen, die nergens voor willen betalen,
  en nu ook onze gratis plekken over nemen.
  Ach ja dan kan een Oost European van een Oost European stelen …., ,
  of ja misschien niet want daar valt niets te halen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer