Ga naar hoofdinhoud

800000 pallets voor Unilever

Palletleverancier Chep heeft een contract getekend met Unilever in Turkije voor de levering van circa 800.000 pallets per jaar om zijn binnenlandse distributie te ondersteunen.

CHEP palletsVoorheen gebruikte Unilever het uitwisselsysteem van witte houten pallets,maar rekening houdend met de vereiste kwaliteit en het benodigde aantal pallets om aan de vraag van de productie te voldoen was het beheer van dit systeem veel te moeilijk.

Alpaslan Üzmez, Supply Chain Manager Unilever Turkije, legt uit: “We zijn verheugd dat deze overeenkomst met Chep werd getekend. Hierdoor kunnen we ons specifiek toeleggen op de distributie zonder gestoord te worden door het beheer van opslag en inzameling van witte houten pallets.”

De Chep pallets van 1200x800mm worden aan Unilever geleverd vanuit het Chep service center in het industriegebied van Gebze, ten oosten van Istanbul. Ze worden naar de nabijgelegen productievestigingen van Unilever gebracht, in Dilovasi en Skerpiniar. Daar worden de pallets gebruikt om een gamma producten aan retailers uit het hele land te leveren.

Officieel startte Chep zijn activiteiten met pallets in Turkije, in juli 2009, nadat de nodige infrastructuur was geïnstalleerd. Unilever is de eerste belangrijke klant van Chep in dit land. Emir Güçlü, Country Manager Chep Turkije, verduidelijkt: “Dit is een belangrijke stap voor Chep Turkije. We zijn zeer blij dat Unilever de voordelen van het Chep pallet pooling systeem heeft herkend, waardoor het bedrijf zich kan concentreren op zijn core business. Na een zorgvuldige evaluatie van de voordelen van het CHEP voorstel, is Unilever tot de conclusie gekomen dat de efficiëntieverbetering door geen tijd en middelen
meer in palletbeheer te investeren, het tekenen van dit contract ruimschoots rechtvaardigde. Momenteel zijn we in Turkije in bespreking met talloze andere belangrijke fabrikanten van fast moving consumer goods. Ik ben ervan overtuigd dat ze mettertijd beslissen om Chep pallets te gebruiken vanwege de besparingen en de verhoogde efficiëntie die het systeem biedt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer