Ga naar hoofdinhoud

Containerterminals BCTN nu onder één naam

Alle terminals van intermodale containervervoerder BCTN in de Benelux opereren voortaan onder de naam BCTN. Tot voor kort hadden de terminals in Den Bosch, Nijmegen en Wanssum en Meerhout (B) een eigen naam. De gezamenlijke naam moet de identiteit en herkenbaarheid van de onderneming versterken.

BCTN containerterminalDe BCTN groep is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Vorig jaar trad Euroports Containers Meerhout (België), de grootste containerterminal van de Benelux toe tot de groep. Samen met Havenbedrijf Rotterdam bouwt BCTN groep aan een vijfde terminal in Alblasserdam, die wordt ingericht als containertransferium. Ook bouwt BCTN groep een multi user warehouse van 23.000 m2 bij de terminal aan het Albertkanaal bij Meerhout.

De intermodale dienstverlening van BCTN in de Benelux sluit aan bij de toenemende vraag naar meer duurzame vervoersoplossingen. Transport per binnenvaartschip is relatief energiezuinig. Het levert al snel een CO2-besparing van 20 tot 40 procent op ten opzichte van vervoer per vrachtwagen. Die besparing wil BCTN in de toekomst nog verder laten toenemen, onder meer door in afstemming met de rederijen de import- en exportstromen beter op elkaar af te stemmen. Zo hoeven er minder lege kilometers gemaakt te worden.

Volgens Rien Geurt, CEO van BCTN, is het bedrijf de afgelopen 27 jaar flink gegroeid, zowel autonoom als door acquisities van bedrijven die tot op heden onder eigen naam opereerden. Geurts: ‘Om meer eenheid en herkenbaarheid te creëren in onze externe communicatie, hanteren we voortaan voor al onze bedrijven de BCTN-naam. Philippe Govers, CCO BCTN voegt hier aan toe: ‘Een naam die staat voor dezelfde kwaliteit gedreven, professionele organisatie en die overal dezelfde standaarden garandeert op het gebied van veiligheid, contracten en systemen, zodat de kwaliteit van dienstverlening gewaarborgd is.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer