Douane acties zorgen voor extra wachttijd in Rotterdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Douane acties zorgen voor extra wachttijd in Rotterdam

De douane houdt vandaag een stiptheidsactie in de haven van Rotterdam. De douane-beambten protesteren daarmee tegen het uitblijven van een cao voor rijksambtenaren en controleren de containers voor verscheping naar het buitenland nu extra streng.

fnvDe rijksambtenaren zitten al jaren zonder cao en de onderhandelingen zitten vast. Daarom voeren de douane beambten nu alle controles echt stipt uit. Dat heeft tot gevolg dat de controles wat langer zullen duren dan gebruikelijk is. Door de controles van de trucks in de haven stipt uit te voeren, is er een lange file ontstaan op de A15. De actie wordt uitgevoerd bij de terminal waar containers worden aangevoerd voor verscheping naar het buitenland. Tot nu toe is een aantal vrachtwagens uit de rij gehaald voor nadere controle. De actie duurt naar alle waarschijnlijkheid tot 11.00 uur. De vakbond CNV noemt het een schande dat de overheid niet goed voor zijn eigen mensen zorgt en de financiële problemen jaar in jaar uit afwentelt op de ambtenaren die geen loonsverhoging krijgen.

Volgende week voert de douane op Schiphol stiptheidsacties bij aankomende passagiers. Dan kunnen ook hier lange rijen wachtende passagiers gaan ontstaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer