Ga naar hoofdinhoud

EBay start eigen logistieke dienstverlening

Managed Delivery is de naam van een e-fulfilment service die eBay vanaf 2020 gaat gebruiken voor een nog betere dienstverlening aan handelaren en kopers op het online handelsplatform.

Daarmee treedt eBay in de voetsporen van Amazon, die al eerder zijn handelaren tegemoet kwam met het uit handen nemen van de logistieke afhandeling van online handel. Amazon gaat echter nog verder dan eBay en heeft eigen vrachtwagens en distributiecentra.

Managed Delivery biedt verkopers de mogelijkheid om hun producten op te slaan, in te pakken en te verzenden via logistieke partners die worden uitgekozen door eBay. Met de nieuwe service kunnen verkopers voorraad dichter bij kopers opslaan in strategisch gelegen magazijnen in het hele land, wat resulteert in een snellere levertijd en lagere verzendkosten. Het neemt verkopers, zeker hen met grote volumes, de zorg van de logistiek uit handen.

“Een veel voorkomend verzoek dat we horen van onze verkopers met een hoge omloopsnelheid is om te helpen de levering van artikelen met een hoog volume gemakkelijkker en sneller te maken,” zei Devin Wenig, President en CEO van eBay. “Managed Delivery wordt een concurrerend geprijsde logistieke oplossing voor bedrijven die grootschalige goederen verkopen in populaire categorieën zoals elektronica, huis en tuin en mode. De implementatie van deze service zal de verzendkosten voor verkopers drastisch verminderen, terwijl de winkelervaring wordt verbeterd en unboxing nog leuker wordt voor kopers. ”

Managed Delivery gaat in 2020 van start, eerst vanuit de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer