Foto's: D-Tec bouwt tanktrailer voor ADR- en niet- ADR-vervoer voor Sijpkes • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: D-Tec bouwt tanktrailer voor ADR- en niet- ADR-vervoer voor Sijpkes

Trailerbouwer D-Tec bouwde op verzoek van Sijpkes Transport en Verhuur een ADR vacuüm tanktrailer, die zowel gevaarlijke stoffen (ADR) als niet ADR-producten kan vervoeren. Deze multifunctionele inzetbaarheid is onder andere mogelijk doordat de tanktrailer zowel met een vacuüm- als een verdringerpomp is uitgerust. “Hiermee spelen we in op de wens van Sijpkes, want zij willen met deze tanktrailer een breed scala aan afvalstoffen en ADR-producten vervoeren”, licht D-Tec directeur Gerrit van Vlastuin toe.

De D-Tec tanktrailers onderscheiden zich met hun unieke stuursysteem en het lage leeggewicht. Ook bij de ontwikkeling van deze speciale ADR vacuüm tanktrailer komen deze USP’s weer goed van pas. Verder is de tanktrailer voor Sijpkes uitgerust met een vat van ruim 36,5 kuub, waar de meeste Nederlandse tanktrailers die vacuüm kunnen zuigen over een vat tussen de 10 en 15 kuub beschikken. Dit scheelt aanzienlijk in de transportkosten, want het grotere vat zorgt ervoor dat er veel meer in één keer meegenomen kan worden. Zo brengt D-Tec haar slogan ‘Lift up your profit!’ concreet tot leven.

Een dubbele uitrusting van zowel een verdringer- als een vacuümpomp maakt de multifunctionele inzetbaarheid van deze tanktrailer mogelijk. Bij de transporten van slib en afvalwater is een verdringerpomp het meest ideaal, omdat hiermee snel en efficiënt vloeibare afvalstoffen geladen en gelost kunnen worden. Hete producten of producten met een dikkere substantie, afgewisseld met lucht of vastere stoffen, kunnen het beste onder druk aan worden gezogen en daar leent de vacuümpomp zich goed voor.

Om de nieuwe tanktrailer voor Sijpkes ook nog geschikt te maken voor het transport van gevaarlijke stoffen, is de tanktrailer gebouwd en gekeurd volgens de ADR-keuringsklasse L4BH.

Dit alles tot tevredenheid van Ronald Sijpkes en Ron Davids, respectievelijk eigenaar en bedrijfsleider bij Sijpkes Afvalinzamelaar/Sijpkes Transport en Verhuur: “Deze nieuwe tanktrailer sluit goed aan bij onze wensen. We kunnen hiermee een brede klantenkring bedienen in de cleaning- en afvalbranche. Enerzijds kunnen we bij een calamiteit grote hoeveelheden afvalwater afzuigen en anderzijds kunnen we dus ook brandbare vloeistoffen met deze tanktrailer vervoeren.”

Eén reactie op “Foto’s: D-Tec bouwt tanktrailer voor ADR- en niet- ADR-vervoer voor Sijpkes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer