Ga naar hoofdinhoud

Gigantische logistieke operatie bij Bavaria

Bierbrouwerij Bavaria introduceert maandag met een grote operatie een nieuwe uitstraling voor het merk. Het nieuwe logo verschijnt vanaf maandag in één keer op de kratjes, flessen, blikken en vaatjes maar ook bijvoorbeeld op de tap, glazen, uithangborden en niet te vergeten de trucks en opleggers. Daarvoor is een gigantische logistieke operatie nodig.

nieuw logo bavariaVoor de overstap naar het nieuwe logo is de fabriek in Lieshout maandag gesloten. Alle achthonderd medewerkers trekken het land in om bij mensen thuis oude kratjes om te ruilen voor nieuwe. Voor ieder biertje dat in huis is, krijgen consumenten tijdens deze omruiloperatie twee keer zoveel Bavaria terug. In totaal zullen er tijdens deze omruilactie 50.000 kratten Bavaria worden omgeruild. Binnen anderhalf jaar zijn de vernieuwde producten ook verkrijgbaar in de andere 129 landen waar Bavaria actief is.Het oude familiebedrijf spreekt van een van de grootste investeringen in haar geschiedenis. Naar verluidt kost de verandering van het beeldmerk miljoenen euro’s. Zo heeft Bavaria  2,2 miljoen 12-vaks kratten (op de foto) laten produceren.

Onderdeel van het nieuwe uiterlijk van Bavaria is een icoon in de vorm van een kompas dat wijst naar het zuiden. Dit kompas staat symbool voor de zelfstandige en eigen koers van het bedrijf. Een driehoek met ronde zijkanten dient als basis voor de vormgeving als verwijzing naar de drie broers Swinkels die het bedrijf in 1925 oprichtten.

De verandering van het beeldmerk gaat miljoenen kosten en zal ruim anderhalf jaar in beslag nemen.

Kratten bavaria bier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer