Ga naar hoofdinhoud

Gullimex overgenomen

Het Nederlandse Gullimex, ontwikkelaar, merkhouder en distributeur in hoogwaardige meetapparatuur, is overgenomen door ondernemer Jeroen Roeleven. Het bedrijf, dat 34 jaar bestaat en marktleider is in Nederland en België, zal onder zijn leiding verder doorgroeien in de Duitse en Franse markt. Roeleven, tot nu toe vooral actief in de foodsector, werd in de aankoop begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

jeroen_roeleven_gullimex“Door verscherpte regelgeving bevindt Gullimex zich momenteel in een groeimarkt. Met haar toeleveranciers heeft Gullimex een aantal nieuwe en innovatieve producten op de markt gebracht. Daarnaast heeft Gullimex ingezet op het kalibreren en repareren van meetapparatuur, wat alleen al met ruim 25.000 jaarlijkse kalibraties  van handthermometers een terugkomende omzet genereert. Kortom, ik zie grote kansen om dit unieke bedrijf verder uit te bouwen”, aldus Roeleven.

Gullimex is een internationale B2B-leverancier van hoogwaardige meetinstrumenten en registratieapparatuur in de levensmiddelen-, medische, farmaceutische en logistieke branche. Gullimex heeft 20.000 klanten in de Benelux. Gullimex levert aan grote vleesverwerkers zoals Stegeman vleeswaren, cateraars en fastfoodketens als McDonald’s en Panos. Ook vervoerders als Jan de Rijk en A-Ware Food Group, en industriële bedrijven als VDL en Nedcar behoren tot de klantenkring. Het bedrijf telt ruim vijftig vaste medewerkers in Nederland en België. De omzetindicatie voor 2015 bedraagt ongeveer 10 miljoen euro; voor 2021 wordt een verdubbeling ingeschat.

Gullimex ijkservice (lr)Gullimex is in 1981 opgericht door Wim Geul. Geul heeft het bedrijf de afgelopen 34 jaar ontwikkeld tot een erkend en financieel gezond bedrijf en vindt het tijd om het stokje van de dagelijkse leiding over te dragen. “In de heer Roeleven heeft Gullimex een ondernemer gevonden met de juiste kwaliteiten om Gullimex in de nabije toekomst optimaal in te laten spelen op nieuwe kansen en ontwikkelingen zonder bestaande afnemers te vergeten. Met gezond ondernemerschap en de juiste visie kun je honderd worden met dit bedrijf”, aldus Geul.  Geul blijft na overdracht betrokken als minderheidsaandeelhouder. Bij de verkoop van Gullimex werd Geul begeleid door Factor Bedrijfsovernames.

Marktlink Fusies & Overnames heeft bij de overname Roeleven begeleid. Van essentieel belang bij begeleiding van bedrijfsovernames is volgens Tim van der Meer, partner van Marktlink, wederzijds vertrouwen. “Wat ik heel bijzonder vind aan de deal is dat er vanaf dag 1 een bijzondere klik ontstond tussen Geul en Roeleven. Tijdens de onderhandelingen mocht Roeleven zich direct presenteren als opvolger van Geul. Dat spreekt wederzijds vertrouwen uit. Dat vertrouwen is volgens Van der Meer overigens terug te zien in de gehele fusie- en overnamemarkt: “Je merkt dat partijen prognoses weer durven te vertrouwen en dat banken, in dit geval ABN AMRO, weer bereid zijn om goede overnameproposities tegen interessante condities te financieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer