Hankook schakelt Hapag-Lloyd in om logistieke slagkracht te versterken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hankook schakelt Hapag-Lloyd in om logistieke slagkracht te versterken

Bandenfabrikant Hankook heeft getekend voor een langdurige samenwerking met de op vier na grootste rederij ter wereld. Hapag-Lloyd zal een stabiele aanvoer van scheepscontainers bieden en duurzame logistieke diensten. De overeenkomst zal de exportcapaciteit en wereldwijde competenties van Hankook versterken.

Hapag-Lloyd AG is een Duits bedrijf dat in 1847 opgericht is, dat lijndiensten biedt tussen alle continenten en 257 moderne schepen beheert.

Momenteel zit de zeevracht midden in een crisis. Het wereldwijde tekort aan scheepscontainers, vooral veroorzaakt door de covid-19-pandemie, heeft tot ernstige stagnaties in havens en ongekend hoge prijzen voor vrachtvervoer geleid. Om door deze moeilijke tijden heen te komen heeft Hankook een langlopend contract met Hapag-Lloyd getekend. Een belangrijke stap die gebaseerd is op de nauwe samenwerking van meer dan 20 jaar tussen Hankook en de Duitse rederij.

De ondertekeningsplechtigheid vond afgelopen week plaats in Technoplex, het hoofdkwartier van Hankook. De overeenkomst werd getekend in aanwezigheid van Sooil Lee, CEO van Hankook Tire & Technology, Jongho Park, Chief Administrative Officer van Hankook Tire & Technology, Hans Schaefer, Senior Managing Director Region Asia van Hapag-Lloyd en Minkyu Choi, President van Hapag-Lloyd Korea.

Hans Schaefer (links), Senior Managing Director Region Asia of Hapag-Lloyd en Sooil Lee, CEO van Hankook Tire & Technology

Volgens de overeenkomst zal Hapag-Lloyd een stabiele aanvoer van scheepscontainers bieden, evenals duurzame logistieke diensten van 2022 tot 2024. Hapag-Lloyd is ook een milieuvriendelijk bedrijf dat probeert zuinig om te gaan met wereldwijde bronnen en het milieu te beschermen, overeenkomend met de toewijding van Hankook aan duurzaamheid.

“We zijn erg blij dat we samenwerken met Hapag-Lloyd met deze langlopende overeenkomst die de exportcapaciteit van Hankook zal vergroten en onze wereldwijde toeleveringsketen zal stabiliseren in een veranderlijke omgeving”, zegt Sooil Lee, President en CEO van Hankook Tire & Technology. “We geloven dat deze strategische samenwerking zal zorgen voor een veerkrachtig ecosysteem dat onze wereldwijde competenties verder zal versterken, vooral in tijden van onzekerheid.”

Momenteel opereert Hankook in meer dan 180 landen en zal doorgaan met het bedrijf te laten groeien door snel aan te passen aan een snel veranderende markt en aan te sturen op zowel kwantitatieve als kwalitatieve groei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer