ILT controleert in 2014 hele keten gevaarlijke stoffen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ILT controleert in 2014 hele keten gevaarlijke stoffen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat in 2014 ketengericht inspecteren. Dit betekent dat de organisatie niet alleen het transport, maar de gehele keten van productie tot de eindgebruiker onder de loep wil nemen. De Inspectiedienst richt zich dus meer dan voorheen op de bron van het vervoer van gevaarlijke stoffen door middel van bedrijfsinspecties. Dat blijkt uit overleg tussen ILT en EVO over het jaarprogramma van ILT, meldt EVO op haar website.

gevaarlijke stoffenEnkele onderwerpen krijgen extra aandacht van ILT: het gebruik van tankcontainers en het laden en lossen daarvan, de controle op de indeling en classificatie van stoffen, de doorvoer van gevaarlijk afval door Nederland en incidentonderzoek bij incidenten met gevaarlijke stoffen. De ILT richt zich daarbij op lering die uit incidenten met gevaarlijke stoffen valt te trekken. De uitkomst van deze onderzoeken worden openbaar.

In algemene zin gaat ILT zich meer richten op naleefgedrag. De inspecties worden uitgevoerd op basis van aselecte steekproeven in tegenstelling tot het risicogericht inspecteren waarvan de afgelopen jaren sprake was. Hierdoor wil ILT beter inzicht krijgen in de overtredingspercentages in een bepaalde keten.

Bron: EVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer