Ga naar hoofdinhoud

IPP Pooling wil retourneren poolpallets stimuleren

IPP is een campagne gestart om haar klanten en retailers bewuster te maken van het belang dat poolpallets binnen de pool blijven. Een poolpallet is een asset met een waarde en IPP Pooling als eigenaar – het niet (tijdig) retourneren van pallets, die dan mogelijk buiten het netwerk raken of verloren gaan, ondermijnt het circulaire poolingsysteem. Het heeft ook een negatief effect op duurzaamheid, aangezien voor elke pallet die moet worden vervangen, nieuw hout gekapt moet worden.

Met de campagne wil IPP zorgen dat pallets sneller worden geretourneerd, wat de efficiëntie van de supply chains die IPP ondersteunt ten goede komt en ook de eigen duurzaamheidsambitie van het bedrijf om haar footprint te verkleinen, waarmaakt.

Mark Hulland, European Pooling Director van IPP: “Het succes van duurzame en efficiënte pallet pooling hangt af van de vraag of pallets in ons netwerk blijven en optimaal worden gebruikt. Wanneer pallets niet beschikbaar zijn – bijvoorbeeld omdat ze worden gebruikt als overstock in een magazijn, of erger nog omdat onbekend is waar ze zich bevinden door slecht databeheer – komt de efficiëntie en duurzaamheid van het poolingsysteem in gevaar.

Pallets zijn een essentieel onderdeel van supply chains en een tekort aan pallets schaadt alle belanghebbenden in die toeleveringsketen – van producent tot retailer en uiteindelijk de consument wanneer zijn favoriete product het winkelschap niet bereikt.

Daarom roept IPP al haar klanten, retailers en andere partijen die betrokken zijn bij ons poolingsysteem op om ervoor te zorgen dat onze pallets na gebruik zo snel mogelijk worden geretourneerd. Zo kunnen we zorgen voor een zo efficiënt en duurzaam mogelijk poolingsysteem dat impact heeft en waarvan alle deelnemers in de supply chain profiteren.”

IPP is een palletpooler – een vitaal onderdeel van veeleisende en snel bewegende toeleveringsketens. IPP beheert een circulair hergebruiksysteem voor hoogwaardige pallets en kisten in heel Europa. IPP is onderdeel van Faber Group, een toonaangevend Europees familiebedrijf in circulaire ladingdragerdiensten. IPP werkt intensief samen met bekende merken, producenten en retailers en levert de juiste kwantiteit en kwaliteit ladingdragers op de juiste plaats en tijd, waarbij de klant altijd centraal staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer