Ga naar hoofdinhoud

Jumbo Nederlands Kampioen Speed Docking 2012

Het Jumbo distributiecentrum in Veghel is Nederlands Kampioen Speed Docking 2012. Jumbo heeft in de afgelopen twee maanden gemiddeld de snelste lostijd bij een distributiecentrum gerealiseerd. Dat heeft logistiek expert Walther Ploos van Amstel, betrokken bij de competitie, bekend gemaakt op zijn weblog.

Jumbo dc VeghelInitiator achter de verkiezing is Mars Nederland, die het NK Speed Docking nu voor de tweede maal organiseert. Doel van het NK Speed Docking is de realisatie van een sneller en efficiënter goederenontvangstproces bij distributiecentra van retailers. De basis van het kampioenschap is het meten van de verblijftijden van vrachtwagens bij distributiecentra.

Walther Ploos van Amstel heeft als onafhankelijk logistiek expert toezicht gehouden op een correct verloop van de competitie. Ploos van Amstel: “Jumbo heeft een gemiddelde verblijftijd gerealiseerd van 49,52 minuten, dat is veel sneller dan vorig jaar. Toen won Plus Retail in Haaksbergen met een gemiddelde lostijd van 1 uur en ruim 14 minuten. Tot het eind toe was het heel spannend maar Jumbo is een terechte winnaar, omdat ook andere distributiecentra van de supermarkt goed scoorden. Ik ben ervan overtuigd dat het Speed Docking concept nu echt goed op de kaart is gezet.”
Jumbo NK Speed Docking 2012

Directeur Supply Chain van Jumbo, Karel de Jong: “We zijn bijzonder trots op deze prijs. Vooral omdat we bij Jumbo een dynamische periode kennen, met de overname van eerst Super de Boer en nu C1000. Zeker op het gebied van distributie en logistiek heeft dit de nodige veranderingen met zich meegebracht. Het is ons echter gelukt op het distributiecentrum een sterk team in stand te houden. Wat er ook gebeurt, bij alle medewerkers van Jumbo is de focus altijd 100 procent tevreden klanten. Het winnen van deze prijs is daarbij weer een grote opsteker. Ik ben trots op onze medewerkers.”

Bron: Delaatstemeter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer