Ga naar hoofdinhoud

Kramer Distripark Depot aangesloten op Container Exchange Route

Kramer Group en Havenbedrijf Rotterdam hebben op 1 september een nieuwe ‘aansluitovereenkomst’ gesloten. Daardoor wordt ook het nieuwe depot van de Kramer Group – het Kramer Distripark Depot (KDD) aan de Malakastraat 51- aangesloten op de Container Exchange Route (CER). Dit is een gesloten transportroute van 17 kilometer die een groot deel van de terminals, depots, distributiecentra én de Rijksinspectieterminal op de Maasvlakte verbindt met elkaar. Daarmee zijn straks alle relevante terminals van de Kramer Group – naast KDD ook de Rotterdam Container Terminal (RCT) en de Delta Container Services (DCS) – aangesloten op de CER. 

De Kramer Group is erg tevreden met de overeenkomst. RCT en DCT liggen aan het water van de Amazonehaven, maar KDD is een landzijdige terminal. Door de aansluiting op de CER kunnen de landgebonden en watergebonden containers veel efficiënter intern worden uitgewisseld.

De overeenkomst past in het beleid van het Havenbedrijf om door de aanleg van de CER  sneller, efficiënter en integer vervoer van containers te stimuleren tussen locaties op de Maasvlakte.

Inmiddels zijn ook Rotterdam World Gateway (RWG), de Delta terminal van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en de Rijksinspectieterminal aangesloten op de CER.

Naar verwachting is het Kramer Distripark Depot eind 2023 aangesloten op de CER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer