‘Logistiek China komt weer op gang’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Logistiek China komt weer op gang’

Er zijn eerste signalen dat de logistiek met China weer aan het verbeteren is na de enorme terugval in zeevaart- en luchtvrachtverbindingen vanwege het coronavirus. Volgens Evofenedex is het echter nog te vroeg om te spreken van een herstel aangezien terminals en loodsen nog steeds verstopt zijn en personeel nog niet volledig inzetbaar is. Ook is er nog steeds een tekort aan chauffeurs.

De haven van Shanghai gaat over tot het afleveren en afhalen van containers direct aan de scheepszijde. De terminals in Shanghai zijn volgelopen en er is weinig ruimte meer voor extra containers. Om dat probleem te ondervangen worden containers vanaf de vrachtauto rechtstreeks aan boord geplaatst of vanaf het schip op de vrachtauto gezet. Andere havens in de regio zouden eenzelfde actie overwegen.

De luchtvaartmarkt was door het coronavirus met 80 procent teruggelopen en ook het aantal vrachtvluchten was fors gedaald. Inmiddels is er sprake van een licht herstel met een toename van het aantal directe vrachtvluchtverbindingen tussen China en Europa. Daarnaast zijn logistieke dienstverleners een netwerk van chartervluchten aan het opzetten om de druk in de maand maart zoveel mogelijk op te vangen. Eerder pleitte evofenedex er al voor om niet-gevlogen slots van Schiphol vanwege het corona virus uit te geven aan vrachtvluchten met China om een bijdrage aan de verlichting te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer