Ga naar hoofdinhoud

Optimale beveiliging voor geconditioneerd transport

Euroscan, Trans-Safety Locks en Gullimex slaan de handen ineen om een volledig beveiligde supply-chain te garanderen. Het toenemend aantal ladingdiefstallen en verscherping van de Europese normen voor transport en logistiek vragen om een optimale beveiliging van de lading.

Euroscan Gullimex new

De elektrische sloten van Trans-Safety Locks en de Cold Chain Monitoring Solutions van Euroscan werken daarin samen. Gullimex is daarbij de partner voor transportbedrijven betreffende advies, levering en service voor ladingbeveiliging en koelketenbewaking. Met deze combinatie voldoet een transporteur aan de gestelde (Europese) normen voor transport zoals GDP, PDA en BAT-V1. Tevens helpen de sloten van Trans-Safety Locks bij een TAPA-certificering.

Via de webportal van Euroscan kunnen de beveiligingssloten vanaf het kantoor draadloos aangestuurd en eventueel zelfs geopend worden. Euroscan biedt daarmee een belangrijke aanvulling op de reeds bestaande systemen van Trans-Safety Locks. Het systeem verzendt een alarmmelding zodra manipulatie van de sloten plaatsvindt. De eenvoudig te bedienen sloten zijn solide, waterdicht en van buitenaf niet zichtbaar. De Euroscan-systemen beschikken over communicatiemogelijkheden met onder andere de koelmotor, de boordcomputer, het voertuigmanagementsyteem en GPS-data voor Track & Trace.

Het intelligente systeem geeft de lading pas vrij als het voertuig haar bestemming heeft bereikt. Het voertuig wordt op afstand geopend om de lading te lossen. De temperatuurrapporten zijn op dat moment al digitaal onderweg naar de klant. Bovendien wordt het voertuig tijdens de gehele reis gevolgd: zodra wordt afgeweken van de geplande route, of ingestelde grenswaarden worden overschreden wordt een alarmmelding verstuurd. De mate van beveiliging is onderverdeeld in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn voorzien van een passende beveiligingsklasse; op deze manier kan een transporteur eenvoudig bepalen welk systeem nodig is om de lading en vloot te beveiligen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer