Ga naar hoofdinhoud

Portena aan de slag voor Fonterra

Zuivelreus Fonterra uit Nieuw-Zeeland legt de complete logistiek voor haar fabriek neer bij logistieke dienstverlener Portena Logistiek. Portena gaat voor de Heerenveense productielocatie van Fonterra de warehousing ten behoeve van de wereldwijde distributie organiseren en uitvoeren.

Fonterra koos voor Portena vanwege haar visie op logistiek en samenwerking. In deze visie staat het voortdurend ontwikkelen van nieuwe logistieke oplossingen centraal. Evenals het via sterke partnerships realiseren van gezamenlijke vooruitgang.

Portena voldoet naar eigen zeggen bovendien aan ’s werelds hoogste kwaliteitsstandaarden op het gebied van (voedsel)veiligheid, ICT, duurzaamheid, continuïteit en servicelevels. Ook het feit dat Portena een lokale partij én per direct beschikbaar is droeg bij aan de keuze.

Portena Logistiek persbericht fonterra 2014-12-05 (1)Multinational Fonterra is het grootste bedrijf van Nieuw-Zeeland en is verantwoordelijk voor zo’n 30 procent van alle wereldwijde zuivelexport. In haar Heerenveense productielocatie – de eerste ingrediëntenfabriek die Fonterra in Europa bouwt – gaat ze vanaf  1 januari 2015 ingrediënten op basis van wei produceren.

Met de komst van Fonterra als klant bouwt Portena haar positie als logistiek expert in de wereld van levensmiddelen in de Benelux verder uit. Het levert bovendien extra werkgelegenheid op. Met circa 200 medewerkers via meerdere vestigingen in het land verzorgt Portena goederenstroombeheersing, voorraadbeheer, transport en distributie voor een toenemend aantal opdrachtgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer