Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Bieze Food en Müller Fresh Food Logistics

De Bieze Food Group uit Nijkerk en Müller Fresh Food Logistics uit Holten gaan een strategische samenwerking aan. Daartoe is vorige week de eerste paal geslagen voor een grootschalig nieuw en duurzaam distributiecentrum in Nijkerk.

Bieze food group

De Bieze Food Group sloeg op donderdag 19 maart jl. de eerste paal van een grootschalig nieuw en duurzaam distributiecentrum op industrieterrein De Flier in de regio Food Valley in Nijkerk en direct gelegen aan de A28. Het gebouw zal volgens de Breeam certificering 4* worden gebouwd. Met behulp van de softwaretechniek ‘Warp Speed’, een speciaal Warehouse Management Systeem, zal de warehousing van gekoelde en bevroren levensmiddelen als dienstverlening worden aangeboden. Het is de bedoeling om dit pand uiterlijk in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik te nemen. Müller Fresh Food Logistics uit Holten zal een deel van het pand met bijbehorende parkeerplaatsen van de Bieze Food Group gaan huren en de regie voeren over de Nederlandse transportstromen van de Bieze Food Group als ook een deel van haar eigen klantstromen concentreren in Nijkerk.

Lange historie in food

Pacton schuifzeiloplegger voor Müller Fresh Food LogisticsMet deze samenwerking zetten beide familiebedrijven een belangrijke stap naar de toekomst om door deze krachtenbundeling klanten en leveranciers in de levensmiddelenindustrie nog sneller en marktgerichter te kunnen beleveren. CEO Frank Bieze van de Bieze Food Group: “Met de bouw van ons nieuwe DC zetten we een belangrijke stap om onze logistieke activiteiten verder te optimaliseren. De strategische samenwerking met Müller Fresh Food Logistics past uitstekend in ons plaatje. MFFL is evenals de Bieze Food Group een familiebedrijf met een lange historie in food en ik heb er alle vertrouwen in dat onze klanten door deze nieuwe stap nog verder en beter ontzorgd kunnen worden”.

Algemeen directeur Jan-Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics: “Via deze strategische samenwerking met BFG zetten wij een belangrijke stap in onze multi-site strategie, waarbij we onze klanten via diverse locaties in de Benelux willen ontzorgen. De Bieze Food Group is een zeer gerenommeerde partij in food en we zijn blij en trots dat we gezamenlijk met hen deze stap kunnen maken. Food zit in het DNA van onze beide bedrijven en deze samenwerking zal leiden tot een win-win situatie voor de Bieze Food Group, Müller Fresh Food Logistics en natuurlijk onze klanten”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer