Ga naar hoofdinhoud

Sint neemt nauwelijks snoepgoed mee uit Spanje

Van alle snoepgoed dat in 2013 Nederland binnenkwam, kwam slechts 3 procent uit Spanje. Dat waren vooral zuurtjes en keelpastilles. Het meeste snoep komt uit de buurlanden, België en Duitsland. Dit maakt het CBS vandaag bekend.

pepernoten_LargeIn 2013 voerde Nederland voor bijna 1 miljard euro aan snoep in, ruim 300 miljoen kilo. Meer dan de helft is chocolade. België en Duitsland zijn samen goed voor bijna 60 procent van deze import. Onze zuiderburen leveren vooral chocolade, bonbons en marsepein. Uit Duitsland importeren wij hoofdzakelijk chocolade, bonbons, marsepein en karamels.

Met de invoer van chocolade is bijna 600 miljoen euro gemoeid. Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië leveren het merendeel van de chocolade. Uit Spanje komt niet meer dan 3 miljoen euro chocolade. In vergelijking met 2012 nam de import met 13 procent toe. Met name België leverde meer chocolade.

De consumptie van chocolade en suikerwerk bedroeg in 2013 ongeveer 1,6 miljard euro. Dat is per persoon iets meer dan 95 euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer