Sligro neemt JAVA Foodservice over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sligro neemt JAVA Foodservice over

Sligro Food Group heeft alle aandelen van Bejaco NV en haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, samen bekend als JAVA Foodservice, overgenomen. Sligro Food Group zet op deze manier een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt. Beide partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom.

JAVA Foodservice is een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt en richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens. Sligro wil door deze overname verder groeien in de Belgische markt onder de naam JAVA Foodservice. Doordat Sligro Foodgroup en JAVA Foodservice beiden een familiebedrijf zijn met een rijke historie en veel aandacht voor cultuur, normen en waarden, zullen zij elkaar kunnen versterken.

Sligro Food Group zal zich onder de naam Sligro met bezorg- en zelfbedieningsactiviteiten gaan richten op de Belgische horecamarkt en het midden- en kleinbedrijf (in Vlaanderen KMO genoemd).

Het management van JAVA Foodservice blijft bestaan, wat ervoor zorgt dat de heer Erik Veyt en mevrouw Chris Teugels als hoofddirectie de dagelijkse leiding over het bedrijf zullen krijgen. De heer Wim Claes (CEO JAVA Foodservice en The JAVA Coffee Company) zal zijn werkzaamheden de komende maanden aan hen overdragen en zich vanaf 1 juli volledig gaan richten op The JAVA Coffee Company.

The JAVA Coffee Company zal eigendom blijven van de familie Claes, al zal Sligro Foodgroup hen middels een professionele samenwerking ondersteunen met het uitbouwen van The JAVA Coffee Company.

Koen Slippens (directievoorzitter Sligro Food Group): “Met de overname van JAVA Foodservice zet Sligro Food Group een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt. Niet alleen is JAVA zelf een prachtig bedrijf met veel potentie, maar het zal ook de opstart voor de Sligro formule in de Belgische markt ondersteunen. Meer kennis van de Belgische markt is voor een speler die extreme klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan natuurlijk zeer welkom. Twee familiebedrijven met een rijke historie en veel aandacht voor cultuur, normen en waarden kunnen elkaar daarbij fantastisch helpen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer