Ga naar hoofdinhoud

Tekort aan AGF in UK door crisis Calais

Britse supermarkten hebben in toenemende mate te maken met een tekort aan verse groenten door de crisis rond de haven van Calais. Britten melden afgelopen week bijvoorbeeld een gebrek aan komkommers bij Aldi en Lidl. Dat meldt de Daily Express.

komkommerVeel geïmporteerde goederen die naar Groot-Brittannië komen reizen via Calais en de constante crisis inclusief stakingen gaat nu slagen toebrengen aan de supply chain. Supermarkten zijn bang dat de komende weken er een serieus gebrek aan groenten en fruit zal zijn. Een grote Britse supermarkt heeft toegegeven dat het nu al een probleem is geïmporteerde goederen tijdig in de winkel te krijgen.

Een woordvoerder van Lidl geeft toe dat de stakingen in Calais invloed hebben op de voorraden, maar dat hard gewerkt wordt om goederen via andere havens alsnog in Groot-Brittannië te krijgen. Een woordvoerder van het Britse Retail Consortium zei dat het nog te vroeg is om te zeggen of de crisis in Calais gaat zorgen voor meer lege schappen in Britse supermarkten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer